Είστε εδώ: Κεντρική > ΟΜΑΔΙΚΑ > ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ > ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ - ΚΑΡΑΪΒΙΚΗ > Λίμνη Κερκίνης και Κοιλάδα του Στρυμόνα, 4 ημέρες, 10/04/2015

Λίμνη Κερκίνης και Κοιλάδα του Στρυμόνα, 4 ημέρες, 10/04/2015 από € 165.00

Ελλάδα (Σιδηρόκαστρο, Σέρρες, Οχυρό Ρούπελ, Μακεδονία, Κερκίνη, Θεσσαλονίκη)

Κωδ. AD 147

 

Πάσχα

 

ΣΕΡΡΕΣ – ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ – ΟΧΥΡΟ ΡΟΥΠΕΛ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΒΥΡΩΝΙΑΣ – ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗΣ – ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Η κοιλάδα του Στρυμόνα αποτελεί την μοναδική δίοδο επικοινωνίας της Βουλγαρίας με την Ελλάδα και από αυτήν διέρχεται η οδός Θεσσαλονίκης - Σόφιας. Στις όχθες του ποταμού υπάρχει ποικιλία υδρόβιας βλάστησης. Την πανίδα του οικοσυστήματος του ποταμού συμπληρώνει πλήθος ζώων και πουλιών που φωλιάζουν στις όχθες του. Η λίμνη Κερκίνη βρίσκεται στο νομό Σερρών, κοντά στην κωμόπολη του Σιδηροκάστρου. Προστατευμένη από τα βουνά, ευλογημένη από τα νερά του ποταμού Στρυμόνα, απλώνει την υδάτινη αγκαλιά της προσφέροντας καταφύγιο σε αμέτρητους πληθυσμούς φτερωτών ειδών.

 

Η προσφορά ισχύει για διαμονή με ημιδιατροφή σε ξενοδοχείο Philippos Xenia 4* στις Σέρρες. Τη Μεγάλη Παρασκευή προσφέρεται δείπνο με νηστίσιμα, το Μεγάλο Σάββατο Αναστάσιμο δείπνο και την Κυριακή του Πάσχα εορταστικό Πασχαλινό γεύμα.

 

Αναχώρηση: 10/04

Μεγάλη Παρασκευή:

Αναχώρηση 08:00 πμ. από ΑΘΗΝΑ, ημίωρη στάση στην περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ και συνεχίζουμε για την περιοχή της ΛΑΡΙΣΑΣ, γεύμα προαιρετικά και προσπερνάμε τη Θεσσαλονίκη για να καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας στην πόλη των ΣΕΡΡΩΝ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, προαιρετική παρακολούθηση της περιφοράς του επιταφίου, διανυκτέρευση.

Μεγάλο Σάββατο:

Μετά το πρωινό μια συναρπαστική μέρα ξεκινά με πολλές εναλλαγές τοπίων και σημαντικά αξιοθέατα. Πρώτος σταθμός το ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ για να επισκεφθούμε το ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ και ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΙΧΑΛΗ ΤΣΑΡΤΣΙΔΗ, με πολεμικό υλικό, τοπικές φορεσιές και οικιακά σκεύη. Ακολουθεί επίσκεψη, στο ΟΧΥΡΟ ΡΟΥΠΕΛ, γνωστό για την αντίσταση των Ελλήνων στις Γερμανικές μεραρχίες. Αμέσως μετά θα γνωρίσουμε τον θαυμαστό κόσμο του βυθού -και όχι μόνο- του Δημοτικού Ενυδρείου Βυρώνειας, στο νομό Σερρών, ένα από τα τρία ενυδρεία γλυκού νερού που υπάρχουν στην Ελλάδα (τα άλλα δύο βρίσκονται στη Ρόδο και την Έδεσσα). Το Δημοτικό Ενυδρείο Βυρώνειας, βρίσκεται στις ακτές της λίμνης Κερκίνης και αποτελεί μία αξιόλογη προσπάθεια με στόχο την ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής, την ευαισθητοποίηση των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών σε θέματα που αφορούν την προστασία του οικοσυστήματος της λίμνης Κερκίνης, καθώς και την περιβαλλοντική εκπαίδευση. Ακολουθεί γνωριμία με την κωμόπολη της ΚΕΡΚΙΝΗΣ αλλά και την ομώνυμη λίμνη, θαύμα της ελληνικής φύσης με μοναδική χλωρίδα και πανίδα. Θα δούμε έναν μοναδικό υγροβιότοπο στο βόρειο τμήμα της κοιλάδας του Στρυμόνα που προστατεύεται και από την Σύμβαση Ραμσάρ. Γεύμα προαιρετικά, επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος, παρακολούθηση της λειτουργίας της Ανάστασης, Αναστάσιμο δείπνο, διανυκτέρευση.

Κυριακή του Πάσχα:

Πρωινό και επίσκεψη της ΜΟΝΗΣ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, εορταστικό πασχαλινό γεύμα. Ξεκούραση και το απόγευμα γνωριμία με την πόλη των ΣΕΡΡΩΝ, διανυκτέρευση.

Δευτέρα του Πάσχα:

Πρωινό και αφήνουμε την πόλη των ΣΕΡΡΩΝ. Επόμενος τελευταίος σταθμός η συμπρωτεύουσα, η όμορφη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, για να επισκεφθούμε τον πολιούχο της πόλης ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, αλλά και να περπατήσουμε στο πάρκο του ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ. Αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ, με ενδιάμεσες στάσεις, στον ΠΑΛΑΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ και την περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ, άφιξη βράδυ.

 

Τιμή πακέτου κατ’ άτομο, από:

Δίκλινο:         165 €

Μονόκλινο:    240 €

Παιδικό:         145 €

Η τιμή για το παιδί ισχύει για ηλικίες από 2 έως 12 ετών και για διαμονή μαζί με δυο ενήλικες σε δίκλινο δωμάτιο με επιπλέον κλίνη.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Περιλαμβάνονται:

Εκδρομές και περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν

3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Philippos Xenia 4* στις Σέρρες

Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά

Μ. Παρασκευή: Δείπνο με νηστίσιμα σε μπουφέ

Μ. Σάββατο: Αναστάσιμο δείπνο

Κυριακή του Πάσχα: Πασχαλινό εορταστικό γεύμα

Αρχηγός – συνοδός

Φ.Π.Α.


Δεν περιλαμβάνονται:

Προσωπικά έξοδα

Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

Η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει, χωρίς όμως καμία παράλειψη.

Όλες οι τιμές του τιμοκαταλόγου αναφέρονται σε standard δωμάτια στα ξενοδοχεία. Για δωμάτια ανώτερων κατηγοριών ή με διαφόρων τύπων θέα υπάρχει επιβάρυνση.

Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα αντικατάστασης των ξενοδοχείων με άλλα αντίστοιχης ή ανώτερης κατηγορίας σε περίπτωση ανωτέρας βίας ή υπερκάλυψης δωματίων (overbooking) από την πλευρά των ξενοδοχείων.

 

Για διαθεσιμότητα, την τελική τιμή, τους γενικούς όρους και τα ακυρωτικά, παρακαλούμε επικοινωνήστε μ’ έναν από τους Ταξιδιωτικούς μας Συμβούλους.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε λατινικούς χαρακτήρες.
Επιθυμητός τρόπος επικοινωνίας
 Τηλέφωνο    
 E-mail
Αποστολή
Τα προσωπικά σας στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν ΜΟΝΟ για την επικοινωνία του προσωπικού της Athens Direct μαζί σας.
Athens Direct  Ερμού 44, Αθήνα 10563 - Tηλέφωνο: 210 331 8570-2 - Fax: 210 331-8573 - Email: info@athensdirect.gr